خواص زنجبیل بیشمار است. در این مقاله با گیاه زنجبیل و فواید آن آشنا خواهید شد.
Zingiber officinale(علمی)
Zingiber officinalis Rosc(نام علمي)
Zingiberaceae(خانواده)
生姜(چینی)
ショウガ(ژاپنی)
अदरक (هندی)
اسامی: زنجبيل، زنجفیل، سَنگیپِل، شنگویر(پارسی میانه)
زنجبیل گیاهی ریشه ای و گلدار از خانواده زنجبیلیان(Zingiberaceae) است و دارای طعم تندی است. منشا این گیاه در جنوب شرق آسیا است. دارای برگ هایی به رنگ سبز براق و سرنیزه ای شکل و ساقه های آن باریک و نی مانند است. گل های آن سبز مایل به زرد، با لبه ای ارغوانی و لکه های کرم رنگ و گل آذینی کوچک و مخروطی شکل و سنبله ای متراکم است که در فصل تابستان ساقه(زمین ساقه یا ریزوم (rhizome/rhizoma)) آن از زمین بیرون میزند. معمولا دارای مزه ای تند و رایحه ای معطر است و می توان آن را به صورت تازه، خشک و آسیاب شده استفاده کردو در تهیه انواع نان ها، سس ها و ادویه های کاری، شیرینی جات و ترشیجات کاربرد دارد. از ریشه زنجبیل در آشپزی و طب سنتی و از پودر یا روغن آن برای اهداف درمانی استفاده می شود. زنجبیل از زمان های گذشته به عنوان دارو در طب سنتی استفاده شده است و در طب چینی و هندی برای درمان بسیاری از مشکلات بهداشتی استفاده می شود.
خواص زنجبیل چیست؟
کنترل اسید رفلاکس معده و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
این گیاه دردهای معده را تسکین می دهد و باعث جلوگیری از پیشرفت معده درد می شود. زنجبیل حاوی جینجرول است که ماده ای موثر و خاصیت قوی ضد التهابی دارد که عارضه جانبی ای ندارد و برای درمان زخم و سوزش معده، سو هاضمه و رفلاکس معده استفاده می شود. مصرف زنجبیل تازه به هضم غذا کمک می کند. برای مصرف زنجبیل، بهتر است دو قاشق چای خوری از آن را رنده کرده و در آب جوش به مدت 5 دقیقه خیسانده و بعد مصرف شود.
همچنین از این گیاه در دوران بارداری، برای درمان ویار و تهوع صبحگاهی استفاده می کنند.
درمان آنفولانزا، زکام و سرماخوردگی از جمله خواص زنجبیل
به دلیل ضد ویروسی بودن این گیاه، استفاده از آن همراه با لیموی تازه و عسل در درمان آنفولانزا، زکام و سرماخوردگی بسیار موثر است.
درمان التهاب مفاصل و کاهش دردهای عضلانی و مفصلی
به دلیل وجود ماده گینگرول در زنجبیل این گیاه باعث کاهش دردهای قاعدگی، گرفتگی عضلانی و التهاب مفاصل می شود.
استفاده از روغن زنجبیل باعث تحریک گردش خون و در نتیجه تسکین کمردرد، گرفتگی مفاصل و استخوان ها می شود.
گیاهی درمانی با خاصیت ضدپیری
زنجبیل باعث بهبود هاضمه و در نتیجه دفع سموم بدن می شود که این خاصیت باعث زیبایی و شادابی پوست و کمک به درمان اگزما، پسوریازیس و آکنه می شود.
کمک به سلامت قلب و عروق، درمان میگرن و قند خون
این گیاه به کاهش کلسترول خون، حفظ ثبات قند خون و کاهش خطر لخته شدن خون، کمک می کند.
از دیگر خواص زنجبیل می توان به درمان اسهال، خوشبو کننده دهان، تقویت روحیه و کاهش استرس اشاره کرد.
زنجبیل حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز برای بدن مانند آهن، کلسیم، ید، کلر و ویتامین ها است. زنجبیل تازه شامل 81% آب، 5.2% پروتئین و فیبر، 1% چربی و 13% کربوهیدرات است.
یک قاسق غذاخوری زنجبیل تازه(معادل 6 گرم) شامل 1 گرم کربوهیدرات، 5 کالری و مقدار کمی چربی، پروتئین و فیبر است.
مضرات احتمالی مصرف بیش از حد زنجبیل
- مصرف زیاد زنجبیل باعث افزایش حرارت بدن شده و باعث ناراحتی های حلق می شود.
- همچنین افرادی که به فشارخون و تب مبتلا می باشند باید در خوردن زنجبیل احتیاط کنند.
برای خرید اینترنتی زنجبیل قلم با کیفیت و ارزان، اینجا کلیک کنید. همچنین میتوانید از پودر زنجبیل اعلاء نیز استفاده کنید.
برای خرید آنلاین سایر گیاهان دارویی، میتوانید به فروشگاه اینترنتی اطریفل مراجعه کنید.
همه محصولات
گیاهان دارویی
ادویه
عسل و فراوردههای عسل
روغنها
شیرهها
داروهای گیاهی
بسته های آموزشی
آموزش طب
همه دسته بندی ها
جانوران
سنگ ها و کانی ها
گیاهان
اعضای بدن
میوه ها





بسته های آموزشی
داروهای گیاهی
آموزش طب