در این مقاله با دستور پخت چند غذای مفید برای بدن، آشنا میشویم:
سالاد مخصوص لاغری
مواد لازم: مواد لازم برای تهیه ی (سالاد مخصوص) به شرح زیر است:
- جوانه ی گندم …………….. 2 قاشق غذا خوری
- سیب درختی ………………1 عدد
- کنجد با پوست …………… 1 قاشق غذا خوری
- مغز بادام خام رنده شده….15 عدد
- پیاز کوچک …………………1 عدد
- لیموترش تازه ی بندری … 1 عدد
- روغن زیتون ……………… 5 قاشق سوپ خوری
- خیار بوته ای ……………. 2 عدد
- سیر خام ……………….. 1 حّبه رنده شده
- پونه ی کوهی …………. 1 قاشق غذا خوری سرصاف
- پودر نارگیل …………….. 1قاشق غذاخوری
- کاهو ……………………..7 عدد
- نمک…………………….. به مقدار لازم
- گوجه فرنگی رسیده متوّسط….. 2 عدد
- انواع کلم (گل ، برگ، قمری و بروکلی)… 400 گرم
طرز تهیه:
- تمام مواد را تمیز شسته در صافی بریزید، تا آب آن ها کشیده شود.
- سپس آن ها را ریز خرد کرده و در یک ظرف مناسب بریزید.
- پس از آن، پونه ی کوهی، جوانه ی گندم، آب لیمو ترش تازه، روغن زیتون و نمک نیز به آن افزوده و خوب هم بزنید.
- درآخر، پودر نارگیل را روی سالاد بریزید. این سالاد باید به خوبی جویده شود.
- این مقدار سالاد برای 3تا 4 نفر کافی است.
خواص:
این سالاد خود یک وعده غذایی به حساب می آید و برای لاغری بسیار مناسب است.
خوراک کله جوش مخصوص
مواد لازم : مواد لازم برای تهیه ی (خوراک کله جوش مخصوص ) به شرح زیر است :
- کشک محلی…………….250گرم
- مغز گردو………………… 100گرم
- مغز پسته ……………….. 50گرم
- پیاز متوسّط…………….. 1عدد
- سیر متوسّط……………. 1حبّه
- نعناع یا پونه ی خشک ….. 1قاشق غذا خوری
- روغن زیتون……………….. 6تا 7 قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
- کشک را در 4 لیوان آب خیس کرده و بگذارید تا کاملاً نرم شود.
- سپس آن را به همراه سیر، پیاز خرد شده، مغزگردو، مغز پسته، پونه یا نعناع در مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت درآید.
- سپس آن را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید و پس از یک جوش خوردن، آن را برداشته، روغن زیتون را به آن اضافه کنید، دراین حالت، غذا آماده است.
- پس از خوردن این غذا، چند عدد خرما میل کنید.
خواص:
خوراک کله جوش مخصوص، برای از بین بردن پوکی استخوان، فوق العاده مفید است.
این مقدار غذا برای 5 الی 6 نفر کافی است.
شربت آرام بخش و مقوی معده
مواد لازم: مواد لازم برای تهیه ی (شربت عسل با تخم شربتی) به شرح زیر است:
- عسل ……..…………1 قاشق غذا خوری
- آب زعفران …….…… 1 قاشق غذا خوری
- گلاب ……………..… 1 قاشق غذا خوری
- تخم شربتی …..… 1قاشق مربّا خوری
طرز تهیه:
- عسل را در یک لیوان آب، کاملاً حل کرده و تخم شربتی را به آن اضافه کنید و به آرامی آن را هم بزنید، تا به مرور لعابدار شود.
- سپس گلاب، زعفران و قطعات یخ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود.
- سپس آن را به آرامی میل کنید.
خواص:
این شربت آرام بخش، و برای تقویت حافظه فوقالعاده است.
فرنی مخصوص
مواد لازم: مواد لازم برای تهیهی (فرنی مخصوص) به شرح زیر است:
- آرد برنج قهوه ای……… 6 قاشق غذا خوری پر
- آب سرد ………………. 3 لیوان عسل به مقدار لازم
- هل سبز ساییده ……. 1 قاشق چای خوری
- گلاب …………………. نصف استکان کوچک
طرز تهیه:
- برنج قهوهای را شسته و کمی قبل از خشک شدن، آسیاب کنید تا آرد برنج قهوهای بهدست آید.
- این آرد را به همراه آب در یک ظرف مناسب ریخته و به آرامی هم بزنید، تا یکنواخت شود.
- سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و ضمن این که مرتب آن را هم می زنید، هل ساییده و گلاب را نیز به آن اضافه کنید.
- سپس پس از یک جوش خوردن، آن را از روی حرارت برداشته و در یک ظرف مناسب بکشید و روی آن عسل ریخته و میل کنید.
خواص:
این فرنی دارای ویتامین های گروه (B) است و غذای بسیار مناسبی نیز برای رشد کودکان است.
آش آب غوره
مواد لازم : مواد لازم برای تهیه ی (آش آب غوره) به شرح زیر است:
جوی پوست کننده …………………….. 1پیمانه
عدس ……………………………………. 1پیمانه
برنج ………………………………………. نصف پیمانه
گندم با پوست ………………………….. 1پیمانه
ماش …………………………………….. 1پیمانه
سبزی آش ……………………………… 1کیلو گرم
پیاز متوسّط …………………………….. 1عدد
زرشک ………………………………….. 2قاشق غذا خوری
سیر تازه ………………………………… 2حبّه
پونه ی کوهی …………………………. 1 قاشق غذا خوری
روغن طبیعی ………………………….. 1 استکان
آب غوره ………………………………… به مقدار لازم
ادویه جات (نمک، فلفل، دارچین،زنجبیل ،زیره وزردچوبه) …..به مقدار لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم روی حرارت می گذاریم تا به آرامی بجوشد. سپس پیاز خلال شده را به آن افزوده و اجازه می دهیم تا بپزد.
- سپس، سبزی خرد شده و زرشک را به همراه نمک و ادویه جات به آن اضافه می کنیم و به مرور هم می زنیم تا پخته شده و جا بیفتد.
- در انتها، روغن و آب غوره را به غذا اضافه می کنیم.
خواص:
این غذا برای بیماران کبدی، بسیار مفید است.
آش آلو
مواد لازم: مواد لازم برای تهیه ی (آش آلو) به شرح زیر است:
- آلو بخارا ………………….. 150 گرم
- گوجه فرنگی ……………. 2عدد
- آب غوره………………….. به مقدار لازم
- عدس ……………………. نصف پیمانه
- برنج ……………………… نصف پیمانه
- سیر ………………….…. 2حبّه
- سبزی آش پاک کرده… 500گرم
- پیاز متوسّط …………… 1عدد
- نعناع خشک …………. 1قاشق غذا خوری
- نمک،فلفل وزردچوبه …به مقدار لازم
- روغن طبیعی ………… 6تا 7قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
این آش همانند آش آب غوره است، (آش آب غوره برای بیماری غلظت خون مناسب است) با این تفاوت که در زمان پخت، پس از آن که هسته ی آلوها را در آوردیم، به آش اضافه می کنیم.
این مقدار غذا برای 6تا7نفر کافی است.
خواص:
این آش برای کاهش چربی خون، مفید است.
خورش آلو اسفناج
مواد لازم : مواد لازم برای تهیه ی (خورش آلو اسفناج) به شرح زیر است:
گوشت خورشتی گوسفندی……… 500 گرم
قلم گوسفند ………………………… 1 عدد
اسفناج پاک شده وشسته شده… 1 کیلو گرم
آلو بخارای مشهدی ……………….. 250 گرم
پیاز درشت…………………………… 1 عدد
آب ………………………………..…… 2تا 3 لیوان
روغن طبیعی ……………………….. 5تا 6 قاشق غذا خوری
هل، دارچین، زردچوبه و زعفران ….2 قاشق مربا خوری
نمک …………………………………به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت را پاک کرده، خرد کنید، بشویید، در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
- سپس گوشت را با چند لیوان آب خنک در یک ظرف مناسب ریخته و روی اجاق بگذارید تا بجوشد.
- پس از به جوش آمدن، کف گوشت را گرفته و پیاز را نیز خلال کرده و همراه با کمی ادویه به آن اضافه کنید، صبر کنید تا به آرامی بجوشد و پخته شود. حال اسفناج را در ظرف دیگری ریخته و روی اجاق قرار دهید تا بپزد.
- بعد از پختن، آن را از ظرف خارج کرده و خرد کنید و همراه با آلو بخارا که قبلاً آن را شسته اید، به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا غذا جا بیفتد.
توجه:
اگر آبی از اسفناج باقی مانده بهتر است آن را دور نریزید و اگر آب گوشت کم شد، می توانید آن را به غذا اضافه کنید. بعد از آماده شدن غذا، آن را با پلوی سفید میل کنید. این غذا بسیار خوش مزه و خوش طعم است.
خواص:
دیابت را کنترل می کند.
روغن کنجد
خواص: کاهش کلسترول خون، سلامت سیستم تنفسی و قلب و عروقی، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از پوکی استخوان و میگرن، کاهش فشارخون، رفع بیحالی، خستگی و بیخوابی، افزایش انرژی، نشاط و گردش خون، کاهش درد سیاتیک، درد قاعدگی، درد پشت و درد مفاصل، آرامشبخش، رفع یبوست، تسکین درد دندان و بیماریهای لثه، درمان تاریدید، سرگیجه و سردرد، درمان خشکی بینی، رفع مشکلات روده
روغن زیتون بدون بو
خواص: کاهش بیماریهای قلبیو عروقی، حفظ سلامت پوست، ضد سرطان، ضد التهابی قوی، ضد التهابی قوی، کاهش دیابت نوع 2، تقویت سیستمایمنی بدن، کاهش بیماریهای مغزی، درمان جوش و آکنه، درمان افسردگی، تقویت حافظه، رفع مشکلات گوارشی، تقویت موها، رفع چینوچروک، کمک به کاهشوزن و لاغری
روغن زیتون با بو
خواص: کاهش بیماریهای قلبیو عروقی، حفظ سلامت پوست، ضد سرطان، ضد التهابی قوی، ضد التهابی قوی، کاهش دیابت نوع 2، تقویت سیستمایمنی بدن، کاهش بیماریهای مغزی، درمان جوش و آکنه، درمان افسردگی، تقویت حافظه، رفع مشکلات گوارشی، تقویت موها، رفع چینوچروک، کمک به کاهشوزن و لاغری
پودر زردچوبه
خواص: کاهش التهاب، ترمیم پوست، بهبود حافظه، بهبود مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی، خنثی شدن انسولین اضافی خون، ضد سرطان، تسکین آرتروز زانو، رفع آلزایمر، کاهش درد و آسیب عضلانی پس از ورزش، کاهش کلسترول مضر و تری گلیسیرید، درمان سنگ کیسه صفرا
برای اطلاع از قیمت زردچوبه 100 گرمی، 200 گرمی و یا خرید عمده، لطفا وزن محصول مورد نظر را انتخاب کنید یا با پشتیبانی تماس بگیرید.پونه کوهی
خواص: قاعدهآور، سقطکننده جنین، حشره کش و دفع کننده آفت، درمان سرماخوردگی، تب، سرفه، سوء هاضمه، رفع مشکلات کلیوی، رفع سردرد، رفع گرفتگیشکم، ضد نفخ و بادشكن، تقويت اعصاب و آرامبخش، پیشگیری از سکته، ضدعفونیکننده ریه، سلامت دستگاه گوارش، رفع اسهال
پودر دارچین
هلسبز
خواص: قاعده آور، دافع بلغم، رفع خستگی، ضد نفخ و سو هاضمه، معطر، عطسه آور، رفع سنگ کیسه صفرا، تقویت حافظه، شادی آور، رفع صرع، برطرف کننده بوی دهان، از بین برنده کک و مک
دم نوش ها
دم نوش پونه كوهی و آويشن شيرازی دمنوشی برای تسکین درد قاعدگی و درد کلیه:
يک قاشق غذاخوری پونه كوهی و يک قاشق غذاخوری آويشن شيرازی را به همراه سه ليوان آب جوش در یک قوری چينی به مدت سی دقيقه دم كرده (علامت دم شدن، ته نشين شدن برگ های پونه است)، سپس با عسل شيرين نموده و گرم گرم خورده شود.
خواص:
این دم نوش برای دخترخانمها و خانم هایی که در دوران عادت ماهیانه از درد شدید رنج می برند و نیز کسانی که دارای درد کلیوی هستند، بسیار مفید است. این دم کرده برای رفع عفونت و سرماخوردگی، یک نوشیدنی ایده آل است.
عسل دیابتی
عسل صخره
خواص: بهبود زخمهای عفونی بدن، رفع میکروب و التهاب معده، تقویت سیستم ایمنی، آرامش بخش، تقویت مغز و اعصاب، بهبود سرفه و گلودرد، تقویت دستگاه تنفسی، بهبود تنگینفس و آسم، محافظت از عروق خونی، رفع مشکلات کبد و دستگاه گوارش، تقویت حافظه، نشاط آور، ضدمسمومیت، درمان زخم معده، بهبود دیابت، ضدسرطان، درمان کمخونی
برگ آویشن شیرازی
خواص: رقیقشدن خون، رفع عفونتریه، ضد دردمفاصل، ضد سکسکه، ضد نفخشکم، بهبود سردرد ، رفع التهاب سینوزها و ششها، خلطآور، تقویت بینایی، تسکین دردهای روماتیسمی، درمان آکنه و جوش صورت، درمان گلودردهای چرکی، تسکین سرفه، پیشگیری از سرطان، رفع ورمروده، ناراحتیهای کبدی، ورمکلیه، درمان آسم، سنگ کلیه، سیاهسرفه، آرتروز، واریس
پونه کوهی
خواص: قاعدهآور، سقطکننده جنین، حشره کش و دفع کننده آفت، درمان سرماخوردگی، تب، سرفه، سوء هاضمه، رفع مشکلات کلیوی، رفع سردرد، رفع گرفتگیشکم، ضد نفخ و بادشكن، تقويت اعصاب و آرامبخش، پیشگیری از سکته، ضدعفونیکننده ریه، سلامت دستگاه گوارش، رفع اسهال
شربت ها
شير بادام:
50 گرم مغز بادام خام را در آب سرد خیس کرده و سپس پوست کنده شود و همراه 3 قاشق غذا خوری عسل و چهار لیوان آب سرد، در مخلوط کن به مدت 5 دقیقه مخلوط شود. یک لیوان از این شیر، در عرض 3 دقیقه، خورده شود.
خواص:
برای بهبود بیماران عصبی، افسرده و نگران بسیار مؤثر است. ناراحتی های پوستی، کبدی، کسالت و فراموشی را از بین می برد و برای تمرکز فکر مفید است.
براي پوست گرفتن بادام، بادام ها را در آب سرد ريخته و روی شعله قرار دهيد، همين كه آب جوشيد، شعله را خاموش كرده و پس از سرد شدن، بادام ها به راحتی پوست کنده می شوند.
بقيه شيرها نيز به همين طريق تهيه می شوند: فندق، گردو، پسته چهارمغز، تخمه کدوی خام، تخمه آفتابگردان خام
شربت عسل:
یک قاشق عسل + یک لیوان آب سرد + آب یک عدد لیمو ترش شیرازی
خواص:
- اين شربت برای تمامی افراد و برای تمامی سنين، مفيد است.
- براي رفع خستگی ذهنی، شربت آب و عسل بهترين خوراکی است.
- برای افزايش حافظه، روزی سه ليوان شربت آب و عسل با يخ استفاده نماييد.
- كسانی كه بی خوابی دارند، شربت آب و عسل را در طول 10 دقيقه، ميل كنند.
- اگر كسی خواب زيادی دارد، اين شربت را سريع ميل كند.
- برای ضعف بدن، شربت آب و عسل را با يخ، آرام آرام بنوشيد.
- كسانی كه با خوردن عسل، معده درد می گيرند، آن را به صورت شربت عسل بخورند.
بذرهای ملین
خاکشیر، بارهنگ، اسفرزه، تخم ریحان، تخم شربتی، تخم مرو و بالنگو
خاکشیر و بارهنگ را به نسبت مساوی مخلوط کرده و ریگ شور کنید، پس از یک جوش خوردن و خنک شدن، استفاده کنید.
مقدار مصرف: یک چهارم لیوان بعد از لعاب دادن و دو مرتبه در روز
بقیه بذرها را حتماً بعد از لعاب دادن، مصرف کنید. از سایر بذرها می توانید به مقدار دو قاشق مربا خوری از یک نوع و یا از مجموع آن ها به یک لیوان آب جوش اضافه کرده و هم بزنید و بعد از لعاب دادن استفاده کنید. (صبح ناشتا و شب هنگام خواب)
خواص بذرهای ملین
رفع یبوست مزاج، دفع سموم از بدن، سبکی جسم، آرامش خیال، لاغری و تناسب اندام
بذر بالنگو
خواص: درمان دردهای ناشی از عفونت، تسکین دنداندرد، تقویت قلب، کاهش تپشقلب، رفع ترس و اضطراب، تقویت سیستم ایمنی بدن، دفع ترشحات برونشیت و سینوزیت، بهبود سرماخوردگی، درمان سرفههای خشک، درمان آسم، درمان ناراحتیهای گوارشی، رفع اسهال
خاکشیر
خواص: پاکسازی کبد، رفع کبدچرب، تقویت معده، بهبود هضمغذا، افزایش اشتها، روشنکننده رنگ چهره، بهبود سرخجه، سرخک، آبله و مخملک، رفع اخلاط سینه و ریه، افزایش نیرویجنسی، رفع التهاب کلیه، دفع سنگکلیه، رفع کهیر و جوش، درمان اسهال، رفع یبوست، کمک به لاغری و کاهش وزن، تنظیم فشارخون
بارهنگ
خواص: درمان سرفه، رفع یبوست، درمان اگزما، درمان زخممعده و دردمعده، کمک به لاغری و کاهشوزن، سمزدا و درمان کبدچرب، درمان پوسته و شورهسر، بهبود زخمها و عفونتهای پوستی، ادرارآور، بهبود سرماخوردگی،
بذر ریحان
خواص: درمان معدهدرد، جلوگیری از عفونتهای باکتریایی، پاکسازی پوست سر، تقویت و رشد مو، کمک به کاهش وزن، درمان یبوست، آرامشبخش و رفع استرس، کاهش بیماری های قلبی و عروقی، سمزدایی، حفظ سلامت پوست، کاهش دمای بدن
تخم مرو
تخم شربتی
اسفرزه
Plantaginaceae (خانواده)
Fleaseed (انگليسي) प्लांटैगो ओवेटा(هندی)
车前草 (چینی)
オオバコ オオバコ (ژاپنی) نام های دیگر: اسپرزه، بزرقطونا، اسپغول، اسپغل، اسفرزه، فسليون، اسبغول، اسفيوس، بارهنگ تخممرغی، برغوشی، شکم پاره، سفیدخوش خواص: کاهش سطح کلسترول بد و چربی خون، سلامت قلب، کنترل بیماری دیابت، بهبود وضعیت پوست، تقویت چشم ، ملین و نرم کننده شکم، درمان یبوست، جلوگیری از بروز نفخ ، کاهش وزن و کمک به لاغری، درمان التهاب و عفونت روده، رفع عفونت رحم، رفع عفونت گلو و ریه، ضد سرفه، ضد التهاب دستگاه گوارش