دایره المعارف, گیاهان

چهار تخمه

چهار تخمه

چهارتخمه ترکیبی از چهار گیاه دارویی است که اجزا آن عبارتند از: قدومه شیرازی (نام علمی: Alyssum)، بارهنگ (نام علمی: Plantago major)، سپستان (نام علمی: Cordia myxa) ، دانه به یا همان به دانه (نام علمی:  Cydonia oblonga)

 

چهار تخمه

 

چهارتخمه دارای موسیلاژ یا لیزاب است یعنی بعد از مرطوب شدن لعابدار می شود.

موسیلاژها سرشار از پلی ساکارید هستند که در تماس با آب، شبیه ژلاتین می شوند.

طبع چهارتخمه در طب سنتی، سرد است.

خواص چهارتخمه عبارتند از:

رفع التهابات گلو

این ترکیب برای بهبود بیماریهای سینه و مجاری تنفسی استفاده می شود، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است، در درمان سرفه، خونریزی ریه، تنگی نفس، سل، گلو درد، سرماخوردگی و آنفولانزا، گرفتگی صدا و برای نرم کردن گلو و رفع التهابات گلو بسیار موثر است.

خاصیت ضد التهابی و آنتی باکتریال

این محصول خلط آور است و در درمان بیماری های ریه موثر است.

درمان مشکلات گوارشی

این داروی ملین و  ضد انگل معده، ضد اسهال است و برای رفع یبوست و افزایش حرکات روده و رفع مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل و برگشت اسید معده استفاده می شود.

درمان کبد چرب

چهارتخمه خاصیت سم‌زدایی قوی دارد و برای درمان کبد چرب مفید است.

خاصیت ضدمیکروبی و ضد قارچی

باعث رفع عفونت‌های مجاری ادراری، درمان سوزش ادرار، مشکلات کلیوی می شود.

کاهش وزن و لاغری

این ترکیب گیاهی با داشتن موسیلاژ فراوان دارای فیبر گیاهی فوق العاده بالایی است و استفاده از این محصول باعث کم شدن اشتها و احساس سیری زودرس و جلوگیری از پرخوری می شود.

 

چهار تخمه

 

رفع مشکلات پوست

رفع انواع کک و مک، لک های پوستی،انواع جوش و اگزما و حساسیت های پوستی

مضرات چهار تخمه

در دوران بارداری و شیردهی حتما با نظر پزشک استفاده شود. ترکیبات این محصول ممکن است باعث سقط جنین یا ایجاد آلرژی شود.

مصرف زیاد آن باعث اسهال و مشکلات گوارشی می شود.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *