آموزش طب

ترک اعتیاد به روش طب ایرانی اسلامی 12

ترک اعتیاد به روش طب ایرانی اسلامی

در مقاله قبلی، نکاتی در مورد انواع مواد مخدر ارایه کردیم. در این مقاله در مورد نقش تغذیه در درمان اعتیاد مطالبی ارایه خواهیم کرد.

نقش تغذیه در درمان اعتیاد

درمان به ضد

نیاز نیست در همان ابتدا تمام قدرت خودرا به رخ بیمار بکشید. باید آهسته آهسته عمل کنید.

پس اول پرهیزات را بنویسید. بعد تغذیه و چیزهایی که لازم است مصرف شود.

کسی که بدون دادن پرهیز بخواهد دارو تجویز کند، کمر به قتل بیمار بسته است.

تجویز بدون پرهیزات در هیچ بیماری امکان ندارد.

ممکن است مزاج پایه ی این افراد گرم باشد یا مواد مورد استفاده گرمازا باشد، اما ما گاهی باید یک پرهیز سردی برای آن ها تجویز کنیم چون سرما در ته بدن آن ها نفوذ کرده و در استخوان های آن ها وجود دارد. مگر در افرادی که خیلی کم مواد مخدر استفاده مواد داشته باشند.

علت آنکه ما به این ها پرهیز از سردی می دهیم چون تقریبا تمام مخدر چه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم موجب رسوب سودا و سردی در بدن می شود و به همین علت، دارو و حرارت در بافت فرد نفوذ نمی کند و دارو به اعماق بدن فرد نمی رسد و فرد دارای درد شدید هنگام ترک می شود و ترک ناموفق یا سخت خواهد بود.

پرهیز سردی جات

در صورتی که بیمار تمایل به استفاده از سردی جات داشته باید حتما با مصلحات آن استفاده شود. سردی جات مثل ترشی جات و… که لیست آنرا باید داشته باشید و با جستجو و سرچ در اینترنت به راحتی قابل یافتن است.

جناب جرجانی می فرمایند: گاهی اوقات درست است که بیماری طولانی شده است و پرهیزات زیاد است، اما گاهی طبیب صلاح می بیند یک ماده ی غذایی که بیمار دوست دارد به او بدهد و با مصلح آن استفاده کند تا روح بیمار قوی شود یا در اصطلاح بیمار روحیه بگیرد.

سردی جات مانند:

لبنیات، گوجه، سرکه، آبلیمو، خیار، کیوی، برنج زیاد، عدس، گوشت گاو، سیب زمینی، آب یخ، هوای سرد، سرمای صنعتی مثل کولر، موز، فست فودها، مواد نگهدارنده، روغن های صنعتی، مرغ و ماهی

  • بعضی چیزها مثل سرکه خیلی سرد و خیلی نفوذ پذیر هستند. آبغوره نسبت به سرکه سردی کمتر و آبلیمو از این دو کمتر سردی دارد.
  • استخوان ها پس از مصرف سرکه ممکن است درد بگیرند
  • پرهیز سردی، منع سرکه ها، منع خیار و گوجه، زدن مقداری نمک روی خیار (نمک تا حدی از سردی آن می کاهد. البته نباید زیاد استفاده شود چون نمک زیادخوردن مجفف است و رطوبت بدن را خشک می کند).
  • برنج زیاد خوب نیست مگر دم پخت یک روز در میان و بیشتر خوراکش نونی باشد.
  • گوشت گاو: سودا زا است.
  • مواد و روغن های صنعتی بسیار بسیار مضر هستند.
  • مواد نگهدارنده خیلی خیلی مضر هستند و فرد استفاده نکند. غلظت آن مهم نیست. به طور کلی نوشابه های گازدار، دوغ، مواد
    نگهدارنده وحشتناک است.
  • دوغ طبع سرد و تر دارد و خیلی سرد است.
  • آب یخ و یخ نباید این افراد استفاده کنند. خیلی خیلی مهم است تا جای امکان بستنی نباید استفاده کنند.
  • هوای سرد و صنعتی مثل کولر ترجیحا نباید استفاده شود. افراد معتاد در مجاورت کولر نباشند و اگر هوا خیلی گرم بود، هوای کولر مستقیم به او نخورد.
  • موز بلغم زایی دارد. هر ماده ای که لزج باشد، بلغم زا است. چون حرارت در آن نمی تواند نفوذ کند، تبدیل به خلط بد کیموس
    و افزایش بلغم می شود. مخصوصا موزهایی که در بازار اکنون وجود دارد. موزی که در سردخانه بوده است و هنوز نرسیده از روی درخت جدا شده است. در بعضی جاها موز را در مجاورت بادهایی با وزش گازهای خاص قرار می دهند تا پوست موز زرد شود که کاملا مضر است.
  • مرغ و ماهی خصوصا در شب فقط افراد گرمایی می توانند کمی بخورند.

ترشی جات

موجب افزایش دردهای استخوانی می شود.  متعادل در همه امورات رعایت شود. به فرد معتاد مانند یک بچه نگاه کنید نه زیاد شل بگیرید و نه زیاد سخت، مراعاتش را کنید و مدام تلقین روحیه کنید.

در مقاله بعدی، ادامه این مطلب را می خوانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *