در مقاله قبلی، پیرامون نقش هوا و باد در بحث پیشگیری و درمان در طب اسلامی و سنتی مطالبی ارایه کردیم. در این مقاله ادامه این موضوع را می خوانیم.
اثرات هوای سحر و بین الطلوعین
در مذاهبی مانند هندوها و آیوردا و سیستم یوگا، تنفس خاصی بنام تنفس “تان تین ” دارند.
- در این روش، فرد با حالت تنفس خاص، به بهترین روش پرانا(انرژی) را، به تمام سلول های بدن می رساند و بدن لبریز از انرژی می شود.
- در این مسالک، اعتقاد بر این است که بدن از هفت چاکرای اصلی تشکیل شده که وظیفه این چاکراها، تنظیم انرژی حیاتی بدن است و در صورتی که، اختلالی در این چاکراها به وجود آید، بدن به سمت بیماری می رود.
- البته این گفته بیشتر در طب هندی و به خصوص چینی مطرح است و مطالب آن ها دقیقا توسط طب سنتی ایرانی تایید می شود. زیرا سیستم کلی یک مطلب است، ولی زبان بیان مختلف.
- اگر فردی بتواند حدود چهل روز چند دقیقه قبل از نماز صبح، بیدار شود و بین الطلوعین نیز بیدار باشد و در این هوا، تنفس های عمیق نماید و اگر خداوند توفیقی به او داد بعضی اذکار عام مانند صلوات را نیز بکار گیرد، یقینا اثرات عجیبی خواهد دید.
- اسلام یک دین کامل است که اجرای دستورات آن باید به صورت کامل و سلسله ای انجام شود و گرنه ممکن است فوایدش کاهش یابد یا گاهی فردی که رعایت نمی کند دچار خسران شود.
- مثلا اسلام تاکید بر بیداری سحر و بین الطلوعین دارد و خواب بین الطلوعین را مکروه می داند. در روایات می فرمایند این زمان، زمان تقسیم رزق است.
این رزق نباید فقط مادی باشد. رزق هم مادی است هم معنوی. هم ظاهری هم باطنی.
حال از فردا همه شما تصمیم می گیرید که بین الطلوعین بیدار باشید و اصلا در بین الطلوعین نخوابید و از مزایای جسمی و برخی نیز معنوی و باطنی آن بهره برداری کنید. فکر می کنید نتیجه چیست؟!!
بله چند روز بعد اکثریت شما پرخاشگر و بی حوصله می شوید. تمرکز کافی را از دست می دهید و ضعف حافظه می گیرید و.. چرا؟!!
- چون همین اسلام که به تو می گوید سحر و بین الطلوعین بیدار باش، همین دین و مسلک و طب به تو می گوید:
- شام شب را زود و سبک بخور.
- شب قبل از خواب، آب زیاد نخور که بلغم به مغزت غلبه کند و خوابت سنگین شود.
- شب زود بخواب و دیرخوابیدن را مایه آسیب دانسته است.
خوب وقتی شام را دیر وقت و بعد هم مفصل به قصد انتقام می خورند و بعد هم تا یک شب بیدارند، این بدن و فرد اگر نماز صبحش قضا نشود هم ملایکه خوشحال می شوند. خوب این فرد حق ندارد بین الطلوعین بیدار باشد چون با اینکار به بدن و جسم و باطنش ضرر می رساند.
پس این فرد از مزایای ادراک نسیم سحری، محروم است.
مثال دوم:
- اسلام تاکید زیادی بر روزه ماه رمضان دارد.این روزه واجب است. دیگر این روزه مانند بیداری بین الطلوعین مستحب نیست.
- حالا ماه رمضان شروع شده فرد شروع می کند به روزه گرفتن، بعد از چند روز معده درد و زخم معده و…
- بیماریها در ماه رمضان، کاهش پیدا می کند اما بعضی بیماری ها مثل معده و بیماری های قلبی در ماه رمضان زیاد می شود. چرا؟؟!!
همان طور که این دین الهی فرمود ماه رمضان را روزه بگیرید. همانطور هم باهزار خواهش و تمنا از ما به زبان های مختلف خواسته که ماه رمضان در پیش است، تمرین را شروع کنید. - ماه رجب تاکید بر تمرین با روزه های مستحبی و ماه شعبان با تاکید بیشتر. اما عموما افراد مانند کسی که یک دفعه بدون تمرین به یک رینگ مبارزه بروند، حال و حوصله روزه مستحبی را ندارند و یک دفعه می روند در ماه رمضان بدون اینکه بدن تمرین کرده باشد.
- این همه اسلام و روایات و طب اسلامی و سنتی می گوید وعده غذایی یک انسان حداکثر در روز دوبار است: صبح و شب. اما گوش افراد بدهکار نیست. با همان سه وعده یکباره می روند به سمت سه وعده.
- در زمان سحر، معده و بدن اصلا آمادگی خوراک ندارد. یک دفعه از شب اول، بیدار می شود و یک بشقاب به خورد معده می دهد. درحالی که اسلام می گوید دوماه قبلش یعنی رجب و شعبان تمرین کن.
- حالا هم که افطار می شود انتقام روزه را از غذا می گیرد. این ها می شود فشار به معده، کبد و قلب.
- طب اسلامی همان گونه که تاکید بر نمک بعد هرغذا دارد، تاکید بر سرکه و بر حجامت سالیانه نیز دارد.
این ها با هم ایجاد یک سیکل کامل می کند. - پس افرادی که می خواهند از نسیم بین الطلوعین بهره ببرند یک دفعه شروع نکنند.
- اول خواب و خوراک شب خود را درست کنند و بعد هم میزان بیداری بین الطلوعین را آرام آرام زیاد کنند.
- بعد حالا یک چرت قیلوله هم قبل نهار ظهر می زنند.
- در بین الطلوعین وقتی بیدار هستید و نفس های عمیق می کشید، در طی روز هم نیاز شما به غذا کمتر است و هم احساس یک نیروی قوی در خود می کنید. به خصوص اگر در فضای باز باشد و به ستارگان هم نگاه کنید.
این نگاه کردن به ماه و ستارگان بسیار اثر گذاری عجیبی دارد. - اول مقدمه بگیرید اصلاح خوراک و خواب شب کنید و بعد از مدتی که بدنتان به بین الطلوعین عادت کرد، حالا چهل روز این کار را انجام دهید.
- اگر تمام زمان بین الطلوعین هم توان نداشتید بیدار بمانید، قسمتی را اجرایی کنید.
- سعی کنید درفضای باز، اگر نشد پنجره را باز کنید و لامپ ها خاموش باشد و حدود نیم ساعت تنفس ملایم و بعد تنفس عمیق داشته باشید و همزمان به آسمان نگاه کنید و در نظام عالم تفکر کنید.
- تفکر از بزرگترین اذکار الهی است که خداوند در قرآن بسیار بر آن تاکید دارند.
- بعد از چهل روز متوجه حالات معنوی، روحی جسمی، نشاط و شادابی و انرژی خاص، در خود خواهید شد.
پس هوا و باد نیز حامل نوعی انرژی هستند که به وسیله آن بسیاری از بیماری ها، درمان می شوند یا کمک درمانی آن ها می شود.
در مقاله بعدی در مورد رکن خاک مطالبی ارایه می کنیم.