آموزش طب

اصلاح سبک زندگی از دیدگاه طب سنتی اسلامی 4

اصلاح سبک زندگی از دیدگاه طب سنتی اسلامی

در مقاله قبلی، در مورد روغن ها مطالبی ارایه شد. در این مقاله ادامه مبحث تغذیه سالم را ارایه خواهیم کرد.

مضرات چای

چای یک گیاه دارویی در کشور ما است که هیچ سابقه مصرفی تاریخی، در کشور ما ندارد و تبلیغ و ترویج آن متاسفانه صرفا جنبه تجاری دارد.

استفاده از این گیاه باعث ایجاد عوارضی در بدن می شود که عبارتند از:
  1. تحلیل و فرسودگی کلیه ها به علت دفع آب بدن
  2. کم خونی
  3. ضعف، ورم و زخم معده
  4. فشار به قلب و تیرکشیدن آن
  5. زیاد شدن سودا در بدن و غلظت خون
  6. بر هم زدن سیستم طبیعی خواب

چای از دیدگاه طب ایرانی اسلامی، سرد و خشک و مولد سودا در بدن، است. بنابراین مصرف آن در دراز مدت باعث ضعف قوای جنسی، ضعف اسپرم ها، تکرر ادرار و بعضی بیماری های سوداوی مانند سرطان می شود.

بعضی از افراد طرفدار چای عنوان می کنند که چای در کتب طب سنتی وارد شده و مصرف آن جایز است. در حالی که می دانیم در کتب منابع طب سنتی مانند مخزن الادویه، چای سیاه، پَست ترین نوع چای برشمرده شده و باید دانست این مبحث باید مورد بررسی تاریخی قرار گیرد. زیرا گاهی بعضی داروها و گیاهان، در لفظ، مشترک هستند، اما در نقاط مختلف هم چیز دیگری است و هم مزاج و خواص آن، نسبت به مناطق و شرایط مختلف، متغیر است.

ایران در مصرف چای در دنیا، رتبه چهارم را دارا است. بعضی نیز در مورد چای سبز و چای سفید سوالاتی می کنند. بهتر است بدانید چای سبز محصول همان درخت چای اما به صورت تازه تر و سرشاخه های تازه آن است. چای سفید نیز غنچه و گل های همان درخت چای است و همه آن ها دارای ضرر و زیان برای بدن هستند.

هیچ گاه فریب مقاله های به ظاهر علمی را نخورید. دفاع از چای، صرفا جنبه تجاری دارد.

نکته مهم:

همه مضراتی که اشاره کردیم مخصوص چای طبیعی است، اما جالب است بدانید در حال حاضر در کشور ما، یک هزارم مردم چای نمی خورند بلکه چای فعلی بازار، چای تجاری است که متاسفانه سرشار از مواد سرطان زا مانند طعم دهنده ها، رنگ دهنده، اسانس و … است.

افرادی که چای طبیعی گیلان را مصرف کرده اند، می دانند بعد از نیم ساعت از دم کشیدن چای، هنوز چایی آن طور که انتظار می رود، رنگ و طعم دهی ندارد اما چای های موجود در بازار به محض برخورد با آب جوش، سریع رنگ می گیرند، دارای عطر و طعم خاصی هستند که معمولا به این چایی ها، مواد افزودنی اضافه می شود و برای سلامتی بسیار مضر است.

در یک آزمون علمی با حذف چای از برنامه خوراکی بعضی افراد، متوجه شدند بعد از حدود 5 روز از ترک چای، درد و تیرکشیدگی قلب آن ها بهبود یافت. بعد از حدود ده روز تا دو هفته، ترشی معده و درد معده آن ها کمتر شد، در بعضی افراد نیز باعث کاهش و بهبود صدای وزوز گوش و در بعضی دیگر کاهش تعریق دست و پا شد.

افرادی که به چای اعتیاد دارند، بهتر است ظرف مدت 5 روز، چای را به سمت کم رنگی پیش ببرند. بعد آن را از برنامه نوشیدنی خود حذف کنند و دمنوش های مفید را جایگزین آن کنند.

قانون مصرف دمنوش ها

گیاه چای و دیگر گیاهان، غذا نیستند. مصرف مداوم یک نوع دمکرده حتی گیاهان مفید، به صورت مداوم و طولانی، مخصوصا گیاه مضر چای، کار نادرستی است و در دراز مدت به بدن آسیب می زند.

بهتر است دمنوش ها با مزاج و طبع افراد، سازگار باشد.

  • مثلا افراد گرمایی، از عناب، برگ زیتون، به لیمو، لیمو عمانی، زرشک و سیب خشک و … به صورت دمکرده استفاده کنند.
  • افراد سرمایی از گل گاو زبان، زیرفون، نعنا، برگ به، چای کوهی و … استفاده کنند و برای ایجاد اعتدال می توانند از ادغام این گیاهان با هم نیز استفاده کنند.
  • مثلا گل گاو زبان و به لیمو را با هم ترکیب کنند.
  • در نظر داشته باشید خوراکی ها و دمنوش های طبع سرد، بدن شما را به سمت سردی و خوراکی ها و دمنوش های گرم، بدن را به سمت گرمی می برند. بنابراین بهتر است با توجه به طبع بدن به مصرف این گیاهان اقدام کنید.

مضرات فست فودها

  • گوشت و محتویات فست فودها عمدتاً از گوشت و موادی است که همه مردم از آن آگاه هستند و می دانند از ترکیبات ناسالم است.
  • فست فودها به علت ساختار فاسد شدنی خود، برای عدم فساد باید به آن مواد نگه دارنده اضافه کنند. که از عوارض وحشتناک مواد نگهدارنده همه آگاه هستند.
  • فست فودها از علل عمده بیماری های عصب العلاج مانند دیابت، کاهش ضریب هوشی، مشکلات معده و دستگاه گوارشی و سرطان هستند.
  • فست فودها به علت فساد زود هنگام، همیشه باید در یخچال و فریزر نگهداری شوند. بنابراین نگه داری دراز مدت این مواد در انبارها و … به حالت انجماد باعث تشدید سودازایی و عوارض بسیاری برای بدن می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *