خواص آمله بیشمار است. در این مقاله با گیاه آمله و فواید آن آشنا خواهید شد.
Phyllanthus emblica (نام علمی)
Emblica officinalis Gaertn (نام علمی)
Euphorbiaceae (خانواده)
Emblic myrobalan (انگليسی)
Indian gooseberry
余甘子 (چینی)
コミカンソウ (ژاپنی)
اسامی: أملج، آمله، آملا، اونلا، آنوله، انگورفرنگیهندی، آمُله، میروبالان، آملج، اَملَج، آنولا، تفاح(ترکی)، قلوباقلوبامیخ(رومی)
مشخصات گیاه آمله:
آمله(Phyllanthus emblica) درختی زینتی، با برگهای ریز و شبیه پر، گلهای سبز کمرنگ، با ارتفاع بین 18 تا 30 متر، چوبی محکمتر از چنار و بومی هند و خاورمیانه است. میوه خوراکی و دارویی آن کروی، زرد مایل به سبز، با طعم ترش و نازک چون آلوگوجه، گَسی بسیار و حداکثر به بزرگی گردو است.
میوه ها شامل غلظت بالایی از اسکوربیک اسید(ویتامینc) هستند که با گرما یا پختن از بین میروند.
مزاج گیاه آمله، سرد و خشک است. مصلح آن سنبل الطیب و عسل است.
آمله پرورده: آمله مربّا به شکر یا عسل.
شیرآمله(قلوباسیر): عبارت از آمله مالیده منقی از دانه است که چند بار در شیر تر نهند و سپس شسته و خشک کنند تا قوت آن کم و برای استعمال مناسب شود.(آمله پرورده در شیر تازه دوشیده)
آمله(Phyllanthus emblica) یکی از ترکیبات اصلی اطریفل است.
خواص آمله و میوه آن(Phyllanthus emblica):
- درمان سوءهاضمه، ضعف و بیقوگی
- تقویت کنندهٔ قلب و ذهن
- افزایشدهنده سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از استفراغ
- افزایشدهنده اشتها
- تقویت نیروی جنسی
- ملین و درمانکننده بواسیر
- قطع کننده انواع خونریزیها
- تقویتکننده موی سر
- رفع فراموشی و مالیخولیا
- ضد سودا و ضد بلغم
- كم كننده بزاق دهان
- رفع رطوبت معده
- تقویت نور چشم
- آمله پرورده برای درمان سیاتیک
- درمان بیماری برص، سوزاک و سفلیس
عوارض آمله(Phyllanthus emblica):
- آمله برای طحال بسیار ضرر دارد.