Apple (انگلیسی)
Malus pumila (علمی)
Malus pumilaApple (نام علمی)
M. pumila (نام علمی)
苹果 (چینی)
アップル (ژاپنی)
मालस पुमिला(هندی)
سیب درختی
سیب
سیب درختی به ارتفاع 1/8 الی 4/6 است و در درخت های خودرو تا 12 متر نیز میرسد. دارای برگ های متناوب سبز تیره به شکل تخم مرغ با حاشیه دندانه دار است. سطح پشت برگ ها، کمی کرک دار است.
شکوفههای این درخت در فصل بهار، به همراه برگ ها نمایان می شوند. دارای گلآذین های خوشهای با ۴ الی ۶ گل است. گلها به طول ۳ تا ۴ سانتیمتر، دارای پنج گلبرگ به رنگ سفید مایل به صورتی هستند. گل مرکزی گلآذین «شاهگل» نامیده میشود، که پیش از بقیه باز شده و میتواند به میوهٔ بزرگتری تبدیل شود.
میوه آن اواخر فصل تابستان یا اوایل پاییز میرسد، دارای انواع مختلفی با اندازههای بسیار متفاوتی است. پوست سیبهای رسیده معمولاً به رنگ های قرمز، زرد، سبز، صورتی و حنایی است، البته بعضی گونههای آن دارای دو یا چند رنگ هم هستند. پوست میوه هم ممکن است بهطور کامل یا قسمتی حنایی، زبر و قهوهای باشد. پوست بیرونی با لایه محافظی از ترشحات مومی پوشانده شدهاست. گوشت میوه معمولاً سفید متمایل به رنگ زرد کمرنگ است، البته در بعضی گونه ها، گوشت صورتی یا زرد هم وجود دارد.
انواع مختلف سیب عبارتند از :
آلیس، آناناسرنت، خوش بو، بلدبسکوپ، تو سرخ، اکتشاف، بریملی، وینستون، سیاه آرکانزاس، فوجی، زرد، رنت طلایی، گالا، جاسوس شمالی، جیمز گریو، گرنی اسمیث، مکینتاش، زرد شفاف، رز اقیانوس آرام، دبینت، چمپیون، لیگول، بانوی صورتی، بوسکوپ ارگانیک، سرخ، کاکسز اورنج پایپین، توپاز، زیبای حمام، گراون اشتاین
از میوه سیب، به صورت تازه یا خشک شده به عنوان دمنوش استفاده می کنند. در صنایع غذایی، در مربا،کمپوت، اسانس ها، شربت ها و آب میوه ها استفاده می شود.
خواص سیب عبارتند از:
- تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد سرطان
- ضد التهاب، درمان التهابات مفاصل، آرتروز، آرتریت
- تقویت سیستم گوارشی
- آب سیب برای درمان اسهال بسیار مفید است. خوردن میوه سیب برای رفع یبوست استفاده می شود. عملکرد روده را بهبود می بخشد. حالت تهوع و دل درد را نیز برطرف می کند.
- رفع کم خونی و تقویت هموگلوبین و آهن خون
- کاهش کلسترول و فشار خون، بهبود مشکلات قلبی و عروقی
- تقویت مو و جوانسازی پوست
- بهبود عملکرد کبد، کمک به کاهش وزن و لاغری
- تقویت استخوان ها و کاهش پوکی استخوان
- بهبود عملکرد مغز، افزایش حافظه، پیشگیری از آلزایمر
- آرامش بخش، انرژی زا، تسکین سردرد و تنش های عصبی
- سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
مضرات مصرف زیاد سیب:
- مصرف بیش از اندازه آن، باعث ایجاد نوسان در قند خون می شود و برای افراد دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
- سیب سرشار از کربوهیدرات است و مصرف زیاد آن مانع سوزاندن چربیها میشود. در نتیجه به عنوان سدی برای جلوگیری از کاهش وزن عمل میکند.