دایره المعارف, گیاهان

خواص آرتیشو (کنگر فرنگی)، شناخت گیاه(Cynara scolymus) و مضرات آن

خواص آرتیشو (کنگر فرنگی)، شناخت گیاه(Cynara scolymus) و مضرات آن

خواص آرتیشو (کنگرفرنگی) بی‌شمار است. در این مقاله با گیاه آرتیشو (Cynara scolymus) و فواید آن آشنا خواهید شد.

Cynara scolymus (نام علمی)

Artichoke (انگلیسی)

सिनारा स्कोलिमस (هندی)

シナラ・スコリムス (ژاپنی)

اسامی: آرتیشو، کَنگَر فرنگی، اَنگَنار، ارده شاهی، آرتیچوک

خواص آرتیشو (کنگر فرنگی)، شناخت گیاه(Cynara scolymus) و مضرات آن

مشخصات گیاه آرتیشو (کنگرفرنگی):

آرتیشو گیاهی علفی و یکساله بومی جنوب اروپا و کناره مدیترانه است. دارای ساقه‌ای راست با ارتفاع حدودا یک متر است. برگ‌های پهن و دراز مانند برگ‌های کاهو به رنگ سبز تیره دارد. در انتهای ساقه، میوه آن به شکل کاج یا سیب فلس دار مشاهده می‌شود. گلبرگ‌ها ضخیم و گوشتی است و انتهای گلبرگ‌ها ضخیم‌تر از قسمت‌های دیگر است و مصرف خوراکی دارد.

مزاج گیاه آرتیشو:

این گیاه دارای طبع گرم‌و‌خشک است.

خواص آرتیشو (کنگر فرنگی)، شناخت گیاه(Cynara scolymus) و مضرات آن

خواص آرتیشو(کنگر فرنگی):

  • پاکسازی و بهبود عملکرد کبد
  • افزایش ترشح صفرا
  • درمان کبد چرب
  • درمان یرقان
  • تقویت سیستم ایمنی
  • دفع ادرار
  • رفع تب
  • درمان رماتیسم
  • رفع یبوست ناشی از صفرای زیاد
  • درمان ورم روده
  • دفع سنگ‌های کیسه صفرا
  • تقویت قوای جنسی
  • ضدنفخ معده و روده
  • کاهش کلسترول خون
  • کمک به کاهش‌وزن و لاغری
  • درمان سردرد و سرگیجه
  • تنظیم قندخون و رفع مقاومت به انسولین
  • درمان میگرن
  • رفع تنگی‌نفس و آسم
  • بهبود نقرس
  • رفع اگزما و بیماری‌های پوستی
  • رفع خارش بدن
  • رفع بوی بد عرق
  • تقویت مو

برای خرید آرتیشو با کیفیت اعلا کلیک کنید.

عوارض آرتیشو:

  • به دلیل طبع گرم آرتیشو، ممکن است در بعضی از اشخاص باعث ایجاد سودا شود؛ بهتر است با سرکه خورده شود.
  • اگر طعم آرتیشو را دوست ندارید می‌توانید از قرص یا کپسول آن استفاده کنید.
  • ممکن است اثر داروهای کاهش کلسترول را افزایش دهد.
  • ممکن است باعث حساسیت در بعضی افراد شود.
  • در دوران بارداری استفاده نشود.
  • در دوران شیردهی استفاده نشود. زیرا مصرف آرتیشو و برگ‌های آن، كیفیت، بو و مزه شیر مادر  را تغییر می‌دهد. ممكن است باعث بروز عكس‌العمل نوزاد شده و شیر مادر را نخورد.

خواص آرتیشو (کنگر فرنگی)، شناخت گیاه(Cynara scolymus) و مضرات آن

روش مصرف:

  • هنگام خرید آرتیشو دقت کنید که برگ‌ها باز نشده و سفت و سبز باشد. اگر برگ‌های آرتیشو قهوه‌ای باشند نشان دهنده کهنه‌بودن آن است.
  • قسمت مورد استفاده کنگر فرنگی، برگ‌ها و وسط آن است، که به قلب کنگر فرنگی معروف است. آرتیشو را آب‌پز کنید و قسمت گوشتی وسط برگ‌ها و قلب آن را با سرکه بخورید.
  •  می‌توان ۳۰ تا ۱۰۰ گرم شیرهٔ تازه برگ آرتیشو را گرفت، با مقداری شربت مطبوع، مخلوط کرد و صبح، ظهر و شب هر بار پیش از هر غذا، یک‌سومِ آن را تناول کرد.
  •  ۱۰ گرم برگ آرتیشو را در ۴ لیوان آب جوش دم کنید و صبح، ظهر و شب پیش از هر غذا دو استکان با کمی شکر تناول کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *