خواص دانه بلسان بیشمار است. در این مقاله با گیاه بلسان و فواید آن آشنا خواهید شد.
Commiphora opobalsamum (نام علمی)
Balsam of mecca (انگلیسی)
コミフォラ オポバルサムム (ژاپنی)
没药 (چینی)
कॉमिफ़ोरा ओपोबालसमम (هندی)
اسامی: دانه بلسان، دانه بلیسان، حب بلسان، بلسان، بيلسان، شجر البلسان، بلسم، عود البلسان، دارافرسام، بلسان جیلاد، بلسان مکی، بلشم مکی
مشخصات گیاه:
بلسان گیاهی مصری با بوی معطر است و در مکانی به نام عین الشمس در نزدیکی شهر قاهره پایتخت کشور مصر میروید. در كشورهای كناره دريای سرخ، عربستان سعودی، مصر، سودان، اتيوپی نیز کشت میشود. برگ این درخت مانند برگ گیاه سداب و کمرنگتر از آن است؛ میوه یا دانه آن به اندازه، شکل و رنگ میوه درخت سقز و بسیار خوشبو است و طعم آن تلخ میباشد. بسته به محل رشد گیاه، میتواند در اندازههای متفاوتی باشد.
نام متداول این گياه از واژه يونانی بالسامون به معنی روغن معطر گرفته شده است. چوب اين درخت را عودالبلسان، دانه اش را حب بلیسان و روغن آن را دهن البلسان مینامند.
همهی گیاه، چوب، پوست و دانه های این گیاه دارای خواص مفیدی هستند. استفاده از شیره، دانه و چوب این گیاه کاربرد درمانی گسترده ای داشته و روغن آن نیز برای درمان بسیاری از دردها مرهمی عالی محسوب میشود.
طبع گیاه بلسان خشک و طبع دانه بلسان كمى گرم تر از چوبش است.
خواص دانه بلسان:
- دفع فلج، لقوه، رعشه، سرگیجه و سستی بدن
- رفع خستگی
- تقویت اعصاب
- بهبود بیماری هیستری
- درمان زکام
- ضد سودا
- درمان کند ذهنی
- رفع تب
- درمان نقرس و رماتیسم
- رفع تاریکى چشم و سفیدى آن، آبریزش چشم
- رفع رفع صرع، سرگیجه، آسم و نفس تنگی
- درمان انسدادهای عروقی و رفع تصلب شراین
عوارض دانه بلسان:
- برای مثانه مضر است و مصلح آن کتیرا میباشد.