خواص فلوس بیشمار است. در این مقاله با گیاه فلوس و فواید آن آشنا خواهید شد.
Cassia fistula (نام علمی)
カシア瘻 (ژاپنی)
कैसिया फिस्टुला (هندی)
决明瘘 (چینی)
اسامی: فلوس، خیار شنبر، خرنوب هندی
مشخصات گیاه فلوس (Cassia fistula):
فلوس درختی برگریز و بلند با ارتفاعی حدود 12 الی 15 متر است. به حالت خودرو در بیشتر نقاط گرمسیر جهان مانند آفریقا، هند و جنوب رشد می کند.
میوه فلوس دارای طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و قطر 2 الی 3 سانتیمتر است. اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود، تیغههای متعدد در آن دیده میشود که فلوس را به خانههای متعددی گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم می کند.
در داخل این خانه ها مایع چسبنده تیرهرنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده میشود . طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است. برای استفاده از فلوس، غلاف آنرا کمی روی آتش گرم می کنند تا عسل خارج شود. معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده میشود. البته می توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس پخته میگویند.
مزاج فلوس چیست؟
طبع فلوس گرم وتر است.
خواص فلوس:
- درمان یبوست
- کاهش درد مفاصل
- بهبود نقرس
- پیشگیری و درمان سنگکلیه
- رفع اسهالخونی
- نرمکننده سینه
- رفع دلپیچه و گرفتگیروده
- کاهش فشارخون
- درمان برفکدهان
- ضدصفرا
- درمان دیفتری
برای خرید فلوس اعلاء، کلیک کنید.
روش استفاده از دمنوش فلوس:
- برای استفاده از این دمنوش و رفع گرفتگی های روده، بهتر است آن را با ریشه گل ختمی میل کنید.
- برای درمان دیفتیری نیز باید آن را با آب گیشنیز مخلوط کنید و درون گلو غرغره کنید.
عوارض فلوس:
- فلوس به دلیل چسبندگی به روده ها و ایجاد دل درد و ناراحتی های روده، برای معده مضر است. بهتر است با مصطکی و انیسون روغن بادام خورده شود.