دایره المعارف, گیاهان

capsicum frutescens فلفل دلمه ای

پاپریکا

capsicum frutescens(نام علمی)
灯笼椒(چینی)
ピーマン(ژاپنی)

शिमला मिर्च(هندی)

Bell Pepper (انگلیسی)

paprika (انگلیسی)

capsicum frutescens

یکی از محبوترین ادویه‌ها در جهان، پاپریکا می باشد. این چاشنی خوش عطر و رنگ، از آسیاب کردن فلفل خشک شده (فلفل دلمه‌ای، فلفل تند قرمز) تهیه می‌شود. در بسیاری از زبان‌های اروپایی، پاپریکا به خود واژه فلفل (دلمه ای قرمز) اشاره می‌کند.دارای طعم های متفاوت ملایم، شیرین و تند است و هنگامی که به روغن گرم شده اضافه شود، طعم آن مشخص خواهد شد.

این ادویه به علت رنگ، عطر و طعم خاص و دلپذیری که به غذا می دهد در انواع سالادها و سس ها، انواع پاستا، سوپ ها، سبزیجات بخار پز شده، مرغ، انواع خورش‌ها و ساندویچ ها استفاده می شود. رنگ پاپریکا به نوع فلفل‌های موجود در آن بستگی دارد که از قرمز یا نارنجی روشن تا قرمز تیره، متفاوت است. در آشپزی مجارستانی از این ادویه بسیار استفاده می شود. پاپریکای مجارستانی،  دارای طعم متعادل گرم و  شیرین است. پاپریکای اسپانیایی به نسبت ملایم‌تر است و در سه نوع مختلف طبقه‌بندی می‌شود  که عبارتند از: دلچه (شیرین و ملایم)، اگریدلچه (شیرین و تند) و پیکانته (خیلی تند).

فلفل دلمه‌ای (به انگلیسی: Bell pepper) نوعی فلفل شیرین است که به رنگ های سبز، زرد، قرمز و نارنجی یافت می‌شود. تفاوت آن با سایر فلفل ها این است که به تندی دیگر گونه‌های فلفل نیست. در انگلستان و ایرلند «فلفل شیرین» نامیده می‌شود. این گیاه چندساله بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی است.  امروزه چین، مکزیک و اندونزی بزرگترین تولیدکنندهٔ فلفل در جهان هستند. این گیاه به سرما حساس است و در آب و هوای گرم و خشک بهتر دوام می آورد.

capsicum frutescens

خواص پاپریکا

  • کاهش طول سرماخوردگی
  • سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مثل ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین A و کاروتن و کاروتنوئید
  • روشن کننده پوست، ضد چروک، ضد پیری
  • درمان مشکلات پوستی ناشی از باکتری مانند آکنه و جوش
  • تقویت کننده رگ‌های خونی داخل بدن
  • جلوگیری از ریزش مو و سفید شدن مو
  • افزایش انرژی در بدن
  • تقویت بینایی
  • کمک به هضم غذا، رفع مشکلات گوارشی
  • بهبود کیفیت خواب، کاهش استرس
  • ضد باکتری، ضد التهاب
  • منبع آهن و جلوگیری از کم خونی
  • بهبود زخم ها

capsicum frutescens

شرایط نگهداری پاپریکا

  •  در جای خشک و خنک نگهداری شود.
  • در ظرف دربسته بدون ورود هوا نگهداری شود.
  • محل نگهداری، دور از نور مستقیم خورشید باشد.

از ادویه پاپریکا، در مصارف خانگی، انواع رستوران ها، تالارها و غذاهای بیرون بر استفاده می کنند، که شما می توانید با توجه به مقدار مصرف خود، خرید جزیی یا عمده از این داشته باشید.

شما می توانید با خرید از فروشگاه آنلاین اطریفل، ادویه پاپریکای تازه، ارگانیک و با کیفیت بالا تهیه کنید، که باعث خوش طعم و خوش عطر شدن غذا و جلب رضایت شما و مشتریانتان خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *