دایره المعارف, گیاهان

Camellia sinensis چای سبز

Camellia sinensis چای سبز

Camellia sinensis L (نام علمي)-
Ternstroemiaceae (خانواده)-
Tea plant (انگليسي)

Green tea(انگلیسی)

茶树 (چینی)

हरी चाय(هندی)

ツバキ シネンシス (ژاپنی)
چاي خطائي
چاي ختائي
شاي
چای سبز
کاملیا سیننسیس

Camellia sinensis چای سبز

چای از گیاهی به نام Camellia sinensis تهیه می شود. چای سبز از جوانه ها و برگ های  کاملیا سیننسیس که فرایند اکسیده شدن و پژمردگی چای معمولی را نگذرانده اند، به دست می آید. این نوع چای فرایند اکسیداسیون(تخمیر) را طی نمی کند. برای تهیه چای سبز، برگ های این گیاه را قبل از تخمیر، کمی بخار داده و خشک می کنند که این کار باعث حفظ ترکیبات این گیاه و حفظ کلروفیل برگ (ماده ای که باعث سبز شدن برگ گیاه است) وسبز ماندن آن در زمان جوشاندن می شود.  بنابراین چای سبز باکیفیت، چایی است که برگ های قهوه ای ندارد و زمانی که این چای را دم می کنید باید طیفی از رنگ سبز باشد(رنگ چای سبز تیره یا سبز روشن، بسته به مدت زمانی که در آب جوش می ماند است). رنگ طلایی یا قهوه ای این چای نشان دهنده فراوری نشدن این گیاه و کیفیت نامرغوب آن است.

Camellia sinensis چای سبز

چای سبز، با توجه به شرایط رشد، روش های باغبانی، کشت و زمان برداشت، انواع مختلفی دارد.

Camellia sinensis چای سبز

خواص چای سبز

افزایش متابولیسم بدن و کمک به کاهش وزن

این گیاه متابولیسم چربی را افزایش داده و باعث سوزاندن بیشتر چربی ها و کالری ها می شود، که در کاهش وزن بسیار مفید است.

ضد سرطان، حفاظت پوست، ریه، کبد و معده

این نوع چای سرشار از ترکیبات پلی فنول است که خاصیت ضدالتهابی دارد، همچنین آنتی اکسیدان های فلاوینی مانند کاتچین دارد که این ترکیبات ضد سرطان هستند، باعث جلوگیری از سرطان های ریه، پوست، معده، کبد و پانکراس می شود.

Camellia sinensis چای سبز

درمان مشکلات پوستی

این چای قرمزی، تورم و تحریک پوست را کاهش می دهد، آفتاب سوختگی، زخم های پوستی و بیماری های پوستی نظیر پسوریازیس را درمان می کند، به دلیل کاهش روغن سبوم، آکنه و غشاهای باکتریایی آکنه یا سایر عفونت ها را از بین می برد، باعث ترمیم سلول های آسیب دیده پوست شده و سلول های در حال مرگ پوست را جوان می کند و از علائم پیری و چین و چروک جلوگیری می کند.

بهبود عملکرد مغز، افزایش هوشیاری و حافظه

به دلیل داشتن کافئین باعث افزایش تولید نورون و تمرکز انتقال دهنده های عصبی می شود. باعث جلوگیری از آلزایمر و پارکینسون شده، خلق و خو، عملکرد مغز و حافظه را بهبود می بخشد، کاتچین موجود در این چای از سلول های عصبی حفاظت می کند.

کاهش غلظت خون،کاهش فشارخون از دیگر خواص چای سبز می باشد.

Camellia sinensis چای سبز

مضرات مصرف زیاد چای سبز

عدم اشتها و کبود آهن

نوشیدن بی رویه این چای اشتها را کاهش داده و باعث می شود مواد مغذی و مورد نیاز را دریافت نکرده که باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود.

همچنین تانن های موجود در این چای آهن بدن را کاهش داده بنابر این بهتر است 2 ساعت پس از صرف غذا از این چای استفاده شود تا مانع جذب آهن نشود.

زایمان زودرس
ترشح اسید و سوزش معده در صورت ناشتا خوردن
ایجاد سنگ کلیه
بی خوابی به دلیل داشتن کافئین

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *