دایره المعارف, گیاهان

Broad bean باقالا

Broad bean باقالا

Vicia faba (علمی)

Broad bean (علمی)

बाकला (هندی)

そら豆 (ژاپنی)

蚕豆 (چینی)

اسامی دیگر: باقلا، باقلی، باقالی، باقله یا باقالا، باکله، پخله، لوبیای شاخه‌ای

Broad bean باقالا

مشخصات گیاه

باقالا گیاهی یک‌ساله و علفی است که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌های تخم مرغی شکل آن متناوب و مرکب، گل‌های آن درشت و سفید با لکه‌هایی به رنگ سیاه و یا بنفش است. به میوه و دانه آن نیز باقالا گفته می‌شود که دارای غلافی پوشیده از کرک به طول تقریبا ۱۲ سانتی‌متر است و در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد.

این گیاه یکی از گیاهان محبوب در میان مردم آسیا نشین و شمال آفریقا است که در صنایع غذایی زیاد استفاده می‌کنند. دانه‌های این گیاه به صورت نارس چیده و به شکل آب پز یا به طور کامل پخته می‌شود.

فصل برداشت آن در مناطق سردسیری و شمالی کشور، فصل خنک به‌ خصوص بهار و در در پاییز و زمستان در بعضی مناطق گرمسیری مانند خوزستان

Broad bean باقالا

فواید گیاه باقالا:

ماده‌ای که از گیاه باقلا به دست می‌آید، می‌تواند برای تعیین گروه خونی افراد استفاده شود.

باقالای تازه دارای طبع سرد و‌ تر و باقالای خشک دارای طبع سرد و خشک است. گل آن طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشک شده نیز بیشتر از باقالای تازه اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.

خواص باقالا:

  • پیشگیری از پوکی استخوان
  • رفع کم‌خونی
  • کنترل فشارخون
  • تقویت‌کننده قوای جنسی
  • تقویت بینایی
  • تقویت بهره هوشی
  • رفع خستگی‌های جسمی، فکری و رفع ضعف اعصاب
  • درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک
  • کاهش ورم پروستات
  • افزایش نیرو و انرژی بدن
  • رفع گرفتگی صدا و پاکسازی ریه
  • تنظیم سطح قند خون
  • بهبود دستگاه گوارش
  • تسکین و درمان زخم معده
  • رفع حالت تهوع و استفراغ
  • شادابی پوست

Broad bean باقالا

خواص گل باقالا و دمنوش آن:

  • ضدتشنج
  • ادرارآور
  • کمک به دفع سنگ کلیه
  • رفع قولنج‌ها و دردهای کلیوی
  • بهبود میگرن، رماتیسم، نقرس و درد مفاصل

مضرات این گیاه:

  • مصرف باقالا برای افراد مبتلا به بیماری فاویسم می‌تواند منجر به مرگ شود.
  • مصرف آن در زمان بارداری و شیردهی ممنوع است و با مشورت پزشک انجام شود.
  • با مصرف زیاد آن به دلیل کمبود ویتامین B۶ در آن، افراد به افسردگی مبتلا می‌شوند.
  • مصرف باقالا همراه با ماست باعث دل‌پیچه می‌شود.
  • زیاده‌روی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان می‌شود.
  • مصرف آن در شب باعث ایجاد بی‌خوابی می‌شود.
  • افراط در مصرف باقلا می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود.
  • بتلایان به کلسترول خون بالا، تصلب‌شرایین، فشار خون بالا، اسیداوریک بالا، افسردگی، نفخ، دل‌درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیاده‌روی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *