خواص آرتیشو (کنگرفرنگی) بیشمار است. در این مقاله با گیاه آرتیشو (Cynara scolymus) و فواید آن آشنا خواهید شد.
Cynara scolymus (نام علمی)
Artichoke (انگلیسی)
सिनारा स्कोलिमस (هندی)
シナラ・スコリムス (ژاپنی)
اسامی: آرتیشو، کَنگَر فرنگی، اَنگَنار، ارده شاهی، آرتیچوک
مشخصات گیاه آرتیشو (کنگرفرنگی):
آرتیشو گیاهی علفی و یکساله بومی جنوب اروپا و کناره مدیترانه است. دارای ساقهای راست با ارتفاع حدودا یک متر است. برگهای پهن و دراز مانند برگهای کاهو به رنگ سبز تیره دارد. در انتهای ساقه، میوه آن به شکل کاج یا سیب فلس دار مشاهده میشود. گلبرگها ضخیم و گوشتی است و انتهای گلبرگها ضخیمتر از قسمتهای دیگر است و مصرف خوراکی دارد.
مزاج گیاه آرتیشو:
این گیاه دارای طبع گرموخشک است.
خواص آرتیشو(کنگر فرنگی):
- پاکسازی و بهبود عملکرد کبد
- افزایش ترشح صفرا
- درمان کبد چرب
- درمان یرقان
- تقویت سیستم ایمنی
- دفع ادرار
- رفع تب
- درمان رماتیسم
- رفع یبوست ناشی از صفرای زیاد
- درمان ورم روده
- دفع سنگهای کیسه صفرا
- تقویت قوای جنسی
- ضدنفخ معده و روده
- کاهش کلسترول خون
- کمک به کاهشوزن و لاغری
- درمان سردرد و سرگیجه
- تنظیم قندخون و رفع مقاومت به انسولین
- درمان میگرن
- رفع تنگینفس و آسم
- بهبود نقرس
- رفع اگزما و بیماریهای پوستی
- رفع خارش بدن
- رفع بوی بد عرق
- تقویت مو
برای خرید آرتیشو با کیفیت اعلا کلیک کنید.
عوارض آرتیشو:
- به دلیل طبع گرم آرتیشو، ممکن است در بعضی از اشخاص باعث ایجاد سودا شود؛ بهتر است با سرکه خورده شود.
- اگر طعم آرتیشو را دوست ندارید میتوانید از قرص یا کپسول آن استفاده کنید.
- ممکن است اثر داروهای کاهش کلسترول را افزایش دهد.
- ممکن است باعث حساسیت در بعضی افراد شود.
- در دوران بارداری استفاده نشود.
- در دوران شیردهی استفاده نشود. زیرا مصرف آرتیشو و برگهای آن، كیفیت، بو و مزه شیر مادر را تغییر میدهد. ممكن است باعث بروز عكسالعمل نوزاد شده و شیر مادر را نخورد.
روش مصرف:
- هنگام خرید آرتیشو دقت کنید که برگها باز نشده و سفت و سبز باشد. اگر برگهای آرتیشو قهوهای باشند نشان دهنده کهنهبودن آن است.
- قسمت مورد استفاده کنگر فرنگی، برگها و وسط آن است، که به قلب کنگر فرنگی معروف است. آرتیشو را آبپز کنید و قسمت گوشتی وسط برگها و قلب آن را با سرکه بخورید.
- میتوان ۳۰ تا ۱۰۰ گرم شیرهٔ تازه برگ آرتیشو را گرفت، با مقداری شربت مطبوع، مخلوط کرد و صبح، ظهر و شب هر بار پیش از هر غذا، یکسومِ آن را تناول کرد.
- ۱۰ گرم برگ آرتیشو را در ۴ لیوان آب جوش دم کنید و صبح، ظهر و شب پیش از هر غذا دو استکان با کمی شکر تناول کنید.