دایره المعارف, گیاهان

Amygdalus scoparia صمغ برشته

Amygdalus scoparia صمغ برشته

Amygdalus scoparia (نام علمی)

毛杏仁 (چینی)

اسامی: صمغ فارسی، صمغ شیرازی، صمغ زدو، صمغ برشته، صمغ درخت بادام کوهی، انگوم، جدو، ازدو و صمغ قراصیا

مشخصات:

صمغ برشته، صمغ تراوش شده‌ای است که به طور طبیعی از تنه و شاخه‌های درخت بادام کوهی تراوش می‌شود. به رنگ‌های سفيد، زرد و قرمز ديده می‌‎شود و بر همین اساس درجه‌بندی می‌گردد. این صمغ مانند ساير صمغ‌ها، هنگام حل شدن در آب، محلول‌هایی چسبنده و ويسكوز توليد می‌كند.

صمغ فارسی يک هيدروكلوئيد غير نشاسته‌‎ای با ماهیت پلی‎ساکاریدی اسیدی است که قسمت اعظم پیکره اصلی آن متشکل از واحد قندی گالاکتوز همراه با مقدار کمتری آرابینوز (به نسبت تقریبی ۱:۲) است.

تفاوت صمغ فارسی(صمغ برشته) و صمغ عربی:

  • این صمغ در غلظت‌های پایین نیز محلول‌هایی چسبنده و ویسکوز تولید می‌کند.
  • محلول‌های صمغ فارسی ویسکوزیته بسیار بالاتری از محلول‌های صمغ عربی ایجاد می‌کنند.
  • قوام حاصل از این صمغ از کتیرا نیز بیشتر است.

Amygdalus scoparia صمغ برشته

خواص صمغ برشته:

  • ضد انگل
  • تسکین درد دندان
  • اشتهاآور
  • ضد سرفه
  • رفع ورم مفاصل
  • حالت دهنده مو
  • استفاده در صنایع داروسازی، غذایی، صنعتی، رنگ‎سازی و نساجی
  • امولسیون‌کننده و سوسپانسیون‌کننده در داروسازی
  • عایق کردن سطح لنج ها و قایق ها
  • تولید خوراک دام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *