Nymphaea (علمی)
निम्फ़ेआ (هندی)
睡莲属 (چینی)
スイレン (ژاپنی)
اسامی: نیلوفر آبی، نیلوپر، نیلوفر آبی مصری، سوسن آبی، نیلو برگ، نیلوفل، کرنبالما، حبالعروس
مشخصات گیاه:
نیلوفر آبی درختچه ای است که در آب راکد رشد می کند. این گل به یکی از انواع بزرگ نیلوفرهای آبی یعنی سوسن گل سرخ آسیایی گفته می شود.
نیلوفر آبی سفید و زرد، گیاهی چندساله با ریشه نسبتا ضخیم، برگ های بزرگ، مدور و به رنگ سبز براق و زیبا است که در سطح آب های استخرها و سرابها و آبهای راکد به طور شناور می روید و برگ ها دارای دمبرگ بلند است. گل های نوع سفید آن سفید رنگ یا صورتی است. نوع زرد آن به رنگ زرد تیره و درشت و روی برگها در سطح آب با دم گلی دراز ظاهر میشود.
میوه آن ها به صورت کپسول تخم مرغی شکل شبیه کپسول خشخاش است که در آن دانه های آردی نیلوفر قرار دارد. ریشه های ضخیم و دانه های نیلوفر آبی خوراکی است. تکثیر آن ها از طریق تقسیم گیاه در بهار انجام میگیرد. نوع سفید آن به آفتاب احتیاج دارد ولی نوع زرد آن سایه آفتاب یا تمام سایه را می پسندد ولی در آفتاب هم گل میدهد.
روش مصرف دانههای نیلوفر:
- دانههای نیلوفر از نظر ظاهری و طعم شبیه آجیل و بسیار کم کالری هستند. می توانید آن را مانند قرص مصرف کنید.
- مصرف آن ها بیشتر به عنوان جایگزین قهوه یا انواع شیرینیجات است.
- میتوانید دانه ها را تمیز کنید، بپزید، و سپس شربت قند بریزید و بهصورت نوشیدنی مصرف کنید. اما در این صورت، دانه های گل نیلوفر بعضی خواص مفید خود را از دست می دهند.
خواص بذر نیلوفر:
- درمان بیماریهای قلبی، گرفتگی رگهای خونی
- تقویت سیستم عصبی
- رفع مشکلات کلیوی و بیماریهای دستگاه تناسلی ادراری
- آرامشبخش و رفع استرس
- رفع مشکلات معده و اندامهای دستگاه گوارش، تسهیل هضم، رفع اسهال
- کمک به گردش خون
- کاهش فشار خون
- ضد تبخال
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پاکسازی بدن
- رفع تهوع و استفراغ
- تسکین اسپاسم و گرفتگی
- تسکین درد مفاصل و سایر بیماریهای سرد
- مسهل قوی اخلاط بلغمی و سوداوی
- خارج کننده کرم ها
- بازکننده گرفتگیهای کبد
- بهبود نقرس
- درمان زخم آبله
عوارض این گیاه:
- مصرف آن باید در حد مجاز و زیر نظر پزشک باشد.
- دانه های نیلوفر آبی ممکن است باعث یبوست و نفخ شوند.