در مقاله قبلی، نکاتی در مورد علل و ریشه های ابتلاء به اعتیاد ارایه کردیم. در این مقاله ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
درجه بندی مزاج غذاها و داروها:
- درجه معتدل
- درجه 1
- درجه 2
- درجه 3
- درجه 4
درجه 4 درجه سمیت است.
هر کدام از این درجات تعاریف مختلفی دارد که باید بر داروها و غذاها مسلط باشید.
- مثلا اسفند در درجه سوم گرم و خشکی هست.
- مثلا در فرد صفراوی باید دقت داشته باشید دارویی که به او می دهیم و یا روش های درمانی که برای او تجویز می کنیم مجموع به صورت پکیجی در بیاید که صفرایش اذیتش نکند.
- گرمی شلاقی عمل می کند، از این طرف وقتی حرارتش خیلی بالا برود عصبانیت ها، پرخاشگری ها، ضعف اعصاب ها، به وجود می آید. مثلا شما وقتی که بیماری با مزاج گرم مراجعه می کند همین که نشسته منتظر نوبتش هست، مدام به صندلی لگد می زند، مدام نق می زند: این چه بازی هست؟ چقدر طول می دهند …!!! از روی صندلی بلند می شود مدام در حال حرکت هست!!
- کسانی که بیشتر اعتراض می کنند، این ها مزاج های صفرا هستند. شاید مزاج فرد دم باشد، ولی صفرا دارد کار می کند.
- در درمان ها اگر داروی گرم به فرد بدهیم, مثلا آویشن یا…، با استفاده از روش های درمانی دیگر متعادلش می کنیم، مثلا حجامت
- باید مزاج را در حالت اعتدال نگه داریم. چون مزاج فردی که درحال اعتیاد بوده است، چیز پیچیده ای هست. سده ها و گرفتگیهایی که بر اساس سودا به وجود آمده بدن را پیچیده کرده است، جلوتر بیاید تبدیل به سودا کرده است. حرارت نمی رسد، دیگر این سودایی که ایجاد شده صفرا را یک جا منهدم کرده است و در نتیجه می بینید، اختلالات رفتاری شدید از فرد بروز می کند. خیلی می بینید که رفتارهایش رفتارهای متناقض هست.
- در بحث ترک اعتیاد شما با افرادی روبه رو هستید که بسیار بسیار حساس هستند، در ظاهر به شما می گوید بله ولیکن می بینید که در عمل ساز خودش را می زند.
- تقریبا تمام گروه هایی که دچار اعتیاد هستند درگیری سودایی دارند. پس شما با یک طیف از افراد و بیمارانی روبرو هستید که درگیری سوداوی دارند. افرادی که حساسیت بالایی دارند، زود رنجی های بالایی دارند. اساسا بی اعتماد هستند.
- آن ها طبیب را خیلی ذره بین می گذارند. کافی هست یک جایی متوجه بشوند که شما می خواهید او را دور بزنید. برای همین است که دلسوزی ها زیرکانه باشد در حقیقت خیلی بی شیله پیله باشید. در عین حال که بی شیله پیله باشید بایدخیلی زیرک و مدیر باید باشید.
درجه بندی داروها چه کاربردی در درمان دارد؟
- درجه حرارت و گرمی بیمار را میزان می زنید و درمان به ضد می کنید. از همین جا پارامتر می گیرید که چقدر گرمی یا سردی یا رطوبت باید به فرد بدهید.
- یک دفعه ممکن است نیاز باشد اسفند بدهید یا پادزهر قوی بدهید. به عنوان مثال اگر رطوبت معمولی بخواهید بدهید، از یک لعاب دار معمولی مثل بارهنگ استفاده می کنید.
درمان کاهش آسیب:
فرد به جای استفاده از مواد مخدر از یک سری داروهای جایگزین مثل متادون و….استفاده می کند. در واقع مثل بدل مواد مخدر عمل می کند و همه ی عوارض مواد مخدر را ندارد. البته بدون عیب هم نیست. چون خود این مواد هم حالت اعتیاد زدایی ایجاد می کند. ولی کنترل شده است تا زمانی که درمان های قویتری داریم از دیدگاه طب سنتی هیچگاه از دارویی استفاده نمی کنیم که مظراتی
دارد مثل همین داروهای شیمیایی. زمانی می توان از این داروها استفاده کرد که ما خودمان در طب سنتی جایگزین داشته باشیم.
داروهای شیمیایی مثل متادون از نظر روانی روی فرد تاثیر می گذارد. همین که فرد می داند ماده ای که استفاده می کند دارو است و مواد مخدر نیست ولی در عوض این دارو جنبه ی اعتیادزایی دارد و پس از مدتی فرد بدان معتاد می شود، درد آن را آرام آرام کم می کند تا فرد بتواند کنترل کند.
در مقاله بعدی، ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.