آموزش طب

ترک اعتیاد به روش طب ایرانی اسلامی 7

ترک اعتیاد به روش طب ایرانی اسلامی

در مقاله قبلی، نکاتی در مورد علل و ریشه های ابتلاء به اعتیاد ارایه کردیم. در این مقاله ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

بررسی علل و ریشه های ابتلاء به اعتیاد

ذ) مزاج

صفرا

صفرا نیاز است برای اینکه لطیف است. غذایی که قرار است به عمق دم برسد، به نوک انگشت برسد، چطوری باید برسد؟؟ احتیاج به یک چیز تند و تیز و تحریک کننده مثل صفرا دارد که با شدت و تندی ای که دارد هجوم ببرد. به اندام های انتهایی که می رود با خودش دم و بلغم و… برساند.

البته برای جاهایی که می خواهد ببرد، متفاوت است. به خاطر غلظتی که وجود دارد نمی توانند عبور کنند. این کار توسط صفرا انجام می شود که همراه خودش به مفاصل، به رگ ها می رود و هوا را با خودش حمل می کند. صفرا کارهای زیادی در بدن انجام می دهد مثلا اندام هایی که مزاج های مختلف دارند را تصفیه می کند. سودا و قسمت های مختلفی از بدن را پوشش می دهد.

  • فردی که سرمای بیشتری دارد، بیشتر بلغم می سوزاند. بلغم که قسمت های مختلفی از بدن را در بر می گیرد مثل مغز ساختارش از بلغم است. مثلا اگر بخواهی مغز بخوری کسی که مزاجش بلغم است، یواش یواش حالش بد می شود.
  • می گویی جگر بخور. شنیدی جگر خونساز است بعد طرف می خورد کم خونی مرتفع نمی شود، بدتر هم می شود. می گوید همه جا می گویند جگر کم خونی را مرتفع می کند چرا ما جگر می خوریم بدتر می شویم. چون کم خونی صفرایی است.
  • کم خونی خشک داریم، کم خونی تر هم داریم. این فرد کم خونی دارد ولی کم خونی صفرایی است.
  • چیزی که باید متناسب با دم باشد، تبدیل به بلغم می شود، این ضعف کبد دارد. می گوییم آویشن بخور، غذاهای گرم بخور تا کبد گرم شود. کبد بیشتر فعال شود و این بلغم تبدیل به دم شود.
  • کسی که صفراوی است می گویی جگر بخور کم خونی مرتفع می شود یا عرق آهن بخور. این ها همه گرم است و گرمش می شود. چون صفرا را تشدید می کند. وقتی که برای همین فرد می گویی سیب بخور کم خونی را برطرف می کند. وقتی می گویی عسل بخور که کم خونی شدید را برطرف می کند، عسل بدترش می کند. رنگ و رویش روز به روز زردتر می شود. صفرایش افزایش پیدا کرده و نباید بگویی عسل بخورد. شربت عسل با آبلیمو که آبلیمو برتری داشته باشد، مزه اش ترش و ملس باشد که رطوبت هم داشته باشد.
  • برای مزاجی که اعتدال داشته باشد یا گرم باشد، اگر کسی سردی داشت همان سرکه شیره بخورد با مقدار شیره ی بیشتر باید سرکه را کم کند.
  • سرکه کارهای زیادی می کند ولی کسی که سرد مزاج است باید مقدار سرکه کم و شیره را زیاد کند به طوری که سرکه اذیت نکند. چون مزاج سردتری دارد، نباید احساس سردی کند یا معده اذیت شود.
  • کسی که اعتیاد دارد باید بدانیم مزاجش چیست تا پرهیزات بدهیم و بر اساس مزاج برایش تجویز کنیم.
  • مثلا ما می گوییم حجامت طبق آمار برای اعتیاد و…معجزه آسا عمل می کند و واقعا عجیب عمل می کند. یکدفعه شما می بینی برای مزاج این شخص نه تنها خوب نیست بلکه بسیار بسیار مضر است.

اعتیاد خودش یک مزاج دارد؛

دقت کنید به این جمله: اعتیاد یک مزاج دارد کراک،مورفین و… هر کدام مزاج خاص خود را دارند. یک مزاج هم خود فرد دارد.

در مورد تجویز درمان باید اطلاعات کامل داشت و بر اساس مزاج نوع درمان را مشخص کرد. مثلا گاهی تجویز مصرف گرمی یا سردی به شخص، گاهی حجامت، گاهی بادکش، گاهی ترکیب موضعی و …

تعداد دفعات نیز مهم است مثلا گاهی اوقات حجامت نمی کنیم و چندتا خراش می دهیم درد می رود؛ گاهی باید خون بگیریم.

یا مثلا فردی هر روز حجامت می کند یا در آن واحد چهارجا حجامت می کند این کار باعث آسیب به شخص و حتی مرگ فرد می شود.

در درمان اعتیاد از یکی از روشهای درمانی مثل فصد استفاده نکنیم. زیرا درست است مقدار اخلاط سوخته در بدن این فرد زیاد است ولی وقتی ما فصد می کنیم اخلاط بدن یک دفعه کم می شود. بدن یک دفعه رو به ضعف می رود. در هنگام فصد،  بخار زیادی از اعماق بدن خارج می شود. البته صحیح است که خیلی از فصدها درجه حرارت را افزایش می دهند. در نتیجه شاید برخی از دردها را کم کند فرد در حال شاید دم کند ولی بعضی وقتها ما داشتیم افرادی که اعتیاد داشتند و ما گفته بودیم فصد نکنند. پیش بعضی افراد فصد کردند در نتیجه عوارضی مانند تشنج را گرفتند. زیرا قوای بدن می رود. فرد جان ندارد فردی که اعتیاد دارد این همین طوری راه رفتنش، صحبت کردنش، کارهایش به زور هست.

در مقاله بعدی، ادامه این مطالب را بررسی خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *