در مقاله قبلی، نکاتی در مورد بیماری های کودکان و مداوای آن ها ارایه شد. در این مقاله ادامه این مطلب را بررسی خواهیم کرد.
آیه جهت بى خوابى طفل
چنانچه طفلى بى خوابى داشته باشد و به خواب نرود بنویسد این آیه را زیر بالین طفل گذارد. (105-107 سوره طه)
وَ يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْجِبَالِ فَقُلْ يَنْسِفُهَا رَبِّي نَسْفًا فَيَذَرُهَا قَاعًا صَفْصَفًا لَا تَرَىٰ فِيهَا عِوَجًا بعد بگوید: لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلّآ بِاللهِ العلیِ العظیم
همچنین می تواند قبل از خواب چند قطره گلاب در سوراخ بینی چکاند و بالش را با گلاب تر کرد.
مسائلی که مادران شیرده بهتر است رعایت کنند عبارتست از:
- از عصبی شدن و حرص خوردن و ناراحت شدن بپرهیزد.
- از بیخوابی و بد خوری و تکه تکه خوردن پرهیز کند.
- از شیر دادن بی موقع پرهیز شود.
- مادر بهتر است که کودک خود را در سمت چپ خود بخواباند.
- بهتر است که لباس زیر کودک از پنبه و نخ و سفید باشد.
- بعد از شیر دادن به کودک، او را به حالت ایستاده قرار داده و بین دو کتف کودک را به آرامی ماساژ دهید تا آروغ بزند و سپس او را در سمت چپ خود بخوابانید.
- بهتر است که مادر تجربه کرده و بداند که چه زمانی کودک جای خود را کثیف می کند، بلافاصله پوشک او را عوض کند.
- دمای اتاق را طوری تنظیم کنند، تا کودک دچار سرماخوردگی یا گرمی و تعریق نشود.
- برای شیر دادن، مادر به گونه ای عمل کند که جلوی تنفس کودک را نگیرد.
- بهتر است که حدود 2.5 الی 3 ساعت یک بار به کودک شیر داده شود.
غذای مادران شیرده
- استفاده از مایعات به خصوص آب به طور متوسط روزی 6 لیوان؛ نیم ساعت قبل از غذا و 2.5 ساعت بعد از غذا میل شود. (بعضی مزاج ها کمتر و برخی بیشتر به آب نیازمند هستند)
- روزانه چند لیوان انواع آب میوه جات + 1 قاشق غذا خوری عسل با آب میوه جات مخلوط شده در طول روز به مرور میل کنند.
- روزانه 2 لیوان شیر بادام میل شود.
- در صورت کمبود شیر مادر، 2 قاشق مربا خوری رازیانه و 2 قاشق مربا خوری بذر شوید را با 3 لیوان آب جوش به مدت 30 دقیقه در قوری چینی دم کرده و در طول روز به مرور با عسل میل شود.
- مهمترین توصیه به مادران شیرده که باعث افزایش شیر آنان می شود، استراحت مادر در بعد از ظهر است تا شیر ساخته شود؛ در غیر این صورت شیر به اندازه کافی ساخته نمی شود.
- بهتر است که مادران از غذاهای ممنوعه (غذاهای فست فود، صنعتی، چای، ماست زیاد ،گوشت گاو، مرغ ماشینی، غذاهای بد هضم و ثقیل، شکر، قند و شیرینیجات قنادی) استفاده نکنند.
- بهترین روشی که به مادران شیرده توصیه می شود عبارت است از: استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات فصل، استفاده از چهار نوع مواد غذایی(پروتئین ها، قندهای گیاهی، چربی های گیاهی و ویتامین ها یا میوه جات).
- مادران شیر ده غذا را خوب بجوند و 2 قاشق قبل از سیر شدن دست از غذا بردارند تا نوزادشان دچار نفخ و دل درد نشود.
- مادران سعی کنند که هر لقمه غذا را بین 50 تا 60 بار بجوند تا گوارش سالمی داشته باشند.
- بهتر است که مادران شیرده از تنوع غذایی برخوردار باشند تا تمام املاح و ویتامین های مورد نیاز نوزاد و مادر تامین شود.
- حدود 80 درصد غذای مادران بهتر است که گیاهی باشد و 20 درصد غذایشان حیوانی باشد.
- بهترین مواد قندی برای مادران شیرده، عسل و کشمش سایه خشک و آفتاب خشک می باشد، ضمناً از مصرف انجیر و روغنزیتون غافل نشوند.
- بهتر است که مادران 3 ساعت قبل از خواب مواد قندی فوق را استفاده کرده و سپس به نوزاد خود شیر دهند تا نوزاد هنگام شب با آرامش خاطر به خواب رود.
- مادران شیرده بهتر است که سالاد را همراه لیمو ترش تازه و روغن زیتون و یک قاشق غذا خوری عسل، همراه سالاد قبل از غذا میل کنند.
- مادران هنگام شیر دادن بهتر است که نوزاد را نوازش کنند و با عشق به او شیر دهند تا رشد نوزادان سریع شود.
- مادران بهتر است که به نوزادان تا قبل از 7 ماهگی، هیچ نوع غذایی مگر عسل به مقدار کم را ندهند.
- به مادران شیرده توصیه می شود که نسبت به خود و نوزادانشان بهداشت روحی و جسمی و تغذیه را رعایت نمایند.
- به مادران شیرده توصیه می شود که در هر حال نشاط و شادابی خود را حفظ کنند و آرامش داشته باشند. زیرا کلیه حالتهای روحی و روانی و جسمی مادر به نوزاد خود انتقال پیدا خواهد کرد.
- در صورت عدم رعایت مسائل بیان شده، هم مادر و هم نوزاد دچار کسالت روحی و جسمی خواهند شد!
در مقاله بعدی، در مورد غذای نوزادان مطالبی ارایه خواهد شد.