دایره المعارف, گیاهان

Capsicum annuum فلفل قرمز

Capsicum annuum فلفل قرمز

Capsicum annuum (نام علمی)
辣椒(چینی)
トウガラシ年リン(ژاپنی)

लाल मिर्च(هندی)

Chili pepper(انگلیسی)

Capsicum annuum فلفل قرمز

فلفل قرمز که به فلفل چیلی یا فلفل تند نیز معروف است گیاهی پرطرفدار در همه جای دنیا است. این گیاه در آب و هوای نيمه گرمسيری و گرمسيری رشد می کند  و می توان در خانه، در باغچه یا گلدان پرورش داد. همچنین گیاه زینتی هم محسوب می شود. ميوه آن در پوشش های غلافی بلند می روید كه در زمان رسيدن، به رنگ های قرمز، نارنجی و زرد دیده می شود. ميوه اين گياه را به صورت خام، پخته شده، خشک شده يا به صورت چاشنی پودری در انواع غذاها، سس ها، ترشی ها و مصارف دارویی، استفاده می کنند. دارای طبع گرم در طب سنتی است.

Capsicum annuum فلفل قرمز

خواص فلفل قرمز:

تسکین مشکلات گوارشی

این فلفل به دلیل داشتن کپسایسین و آنتی اکسیدان، زخم معده، اختلالات معده، گاز‌های روده‌ای، اسهال، گرفتگی عضلات را درمان می کند.

تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان

فلفل تند منبع غنی ویتامین های A و C است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها و میکروب ها می شود. سلول‌های سرطانی در خون را از بین می برد و در درمان سرطان پروستات موثر است.

تقویت سیستم تنفسی و سیستم ادراری

به علت داشتن کپسایسین، ضد آلرژی است و عفونت های سینوسی، آنفولانزا و سرماخوردگی را از بین می برد.

بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از آلزایمر

فلفل قرمز سرشار از آهن و اکسیژن است که باعث افزایش جریان خون  و تولید هموگلوبین در مغز می شود که منجر به کاهش بیماری آلزایمر و زوال عقل  و بهبود عملکرد مغز می شود.

کاهش کلسترول و چربی خون

فلفل چیلی باعث افزایش سلامت قلب، کمک به گردش خون، گسترش رگ های خونی و جلوگیری از لخته شدن خون می شود.

کاهش سطح قند خون

کاهش دردهای دوره قاعدگی

Capsicum annuum فلفل قرمز

مضرات فلفل قرمز

  • مصرف بی رویه آن منجر به درد ناحیه شکم، سوزش معده، گرفتگی عضلات و اسهال می شود.
  • برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، مناسب نیست.
  • برای زنان باردار و شیرده و کودکان با مشورت پزشک استفاده شود.
  • برای افراد دارای طبع گرم کمتر استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *